Een kunstgebit wordt tegenwoordig ook wel een prothese genoemd. Het kan alle tanden en kiezen vervangen of alleen de ontbrekende. Protheses zijn altijd uitneembaar.

Er zijn verschillende soorten protheses. U kunt kiezen voor een volledige prothese, een gedeeltelijke (partiële) frameprothese of een klikgebit.

Partiële prothese: plaat- of frameprothese

Het missen van een aantal tanden en/of kiezen kan flinke last in het dagelijks leven opleveren. Door te kiezen voor een partiële prothese worden deze ongemakken verholpen. Je kunt hierdoor beter bijten, kauwen en spreken. Ook kan de partiële prothese het uiterlijk van uw gebit verbeteren en worden bovendien de overige tanden beschermd tegen slijtage en bederf. Zonder de partiële prothese kunnen de natuurlijke tanden scheef gaan staan of kunnen ze verplaatsen. Afhankelijk van het materiaal waaruit de partiële prothese wordt vervaardigd, wordt een partiële prothese ook wel plaat-of frameprothese genoemd.

Volledige prothese en klikgebit

Wanneer alle tanden en kiezen ontbreken kun je kiezen voor een volledige prothese of klikgebit. Een volledige prothese rust op het tandvlees, een klikgebit is een uitneembare prothese die wordt vastgemaakt aan uw eigen wortels of implantaten.

DIRECT INSCHRIJVEN

> Route

> Inschrijven