Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak, dan kan het verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral vlak onder het tandvlees en achter en tussen je tanden. Om tandsteen te voorkomen, is het belangrijk om minimaal 2 keer per dag te poetsen. Ook is het van belang om de ruimtes tussen de tanden goed schoon te houden. Hiervoor kunt u tandenstokers, flosdraad en ragers gebruiken. Toch is tandsteen soms niet helemaal te voorkomen.

Als er eenmaal tandsteen is gevormd, dan kan dit professioneel weggehaald worden door een preventieassistent, mondhygiënist of tandarts. Tandsteen wordt verwijderd met behulp van een haakje – waarbij het tandsteen wordt weggekrabd – en een apparaat dat ultrasone trillingen geeft. De trillingen zorgen ervoor dat het tandsteen los trilt.

Na afloop van de behandeling kunnen je tanden gepolijst worden. Het polijsten gebeurt met een borsteltje in combinatie met een polijstpasta. Deze polijstpasta wordt op uw tanden aangebracht en vervolgens worden uw tanden met het borsteltje gepolijst. Door te polijsten kan ongewenste aanslag worden verwijderd en de esthetiek worden hersteld.

Door het verwijderen van tandsteen wordt één van de oorzaken van tandvleesontsteking aangepakt. Als u er na de gebitsreiniging een goede mondhygiëne op nahoudt, dan kan het tandvlees zich weer herstellen. Tandsteen kan op den duur verdere tandvleesontstekingen veroorzaken. Het is daarom van belang dat tandsteen wordt verwijderd.

DIRECT INSCHRIJVEN

> Route

> Inschrijven