Intake: eerste bezoek

Wanneer u voor de eerste keer onze praktijk bezoekt, zullen wij voor u een ruime afspraak inplannen. U kunt kennis maken met de tandarts en er zal een mondonderzoek worden uitgevoerd.

Intake- eerste bezoek

Periodieke controles

Het is belangrijk dat u met regelmaat langs gaat bij de tandarts om uw gebit te laten controleren. Mocht u onverhoopt een gaatje in uw tand of kies hebben, dan kunnen wij hier op tijd bij zijn en dit gericht behandelen.

Periodieke controles

Vullingen (cariës)

Door overmaat aan suiker en/of onvoldoende mondhygiëne kan er een gaatje (cariës) ontstaan. Om pijnklachten te voorkomen zal een aangetaste tand of kies gevuld moeten worden.

Vullingen

Mondhygiëne en gebitsreiniging

Mondhygiëne is van groot belang. De gevolgen van een slechte mondhygiëne kunnen erg vervelend zijn. Zo kan dit leiden tot gaatjes in uw tanden of kiezen en ontstoken tandvlees. Zorg er daarom voor dat uw mondhygiëne op orde is. Wij controleren de staat van uw gebit en tandvlees en behandelen dit indien nodig.

Mondhygiëne

Wortelkanaalbehandeling

Bij een wortelkanaalbehandeling wordt het ontstoken weefsel verwijderd, waarna de ontstane ruimte gedesinfecteerd en opgevuld wordt. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk bacteriën te doden, zodat de ontsteking niet kan terugkeren.

Wortelkanaalbehandeling

Kronen en bruggen

Wilt u een kroon of brug laten plaatsen? Hiervoor kunt u bij ons goed terecht. Wij kunnen kronen en bruggen plaatsen, zodat u weer met zelfvertrouwen kunt lachen en gemakkelijk kunt kauwen.

Kronen en bruggen

Esthetische tandheelkunde (facings)

Bij esthetische tandheelkunde, ofwel cosmetische tandheelkunde, draait het om het uiterlijk van uw gebit. Het belangrijkste bij een mooie glimlach is harmonie. De kleur, stand en vorm van de tanden moeten passen bij het gezicht, de lippen en het tandvlees.

Esthetische tandheelkunde

Tanden bleken

Wanneer een witter gebit gewenst is, kan een bleekbehandeling de oplossing zijn. Vooraf beoordelen wij of dit mogelijk is en bepalen wij de beginkleur.

Tanden bleken

Angsttandarts

Heeft u angst voor de tandarts? Schaamt u zich daar vooral niet voor, want veel mensen delen dit gevoel met u. Tandartsfobie is namelijk één van de meest voorkomende angsten in Nederland.

Angsttandarts

Protheses

Wanneer alle tanden en kiezen ontbreken kun je kiezen voor een volledige prothese of klikgebit. Een volledige prothese rust op het tandvlees, een klikgebit is een uitneembare prothese die wordt vastgemaakt aan uw eigen wortels of implantaten.

Protheses

Implantaten

Een implantaat vervangt als het ware de wortel van uw tand. Hier kan vervolgens een kroon, brug of klikgebit op worden geplaatst. Het is titanium schroefje, dat bovendien biocompatibel is. Dit houdt in dat het niet wordt afgestoten door het lichaam. Lees hier meer over de voordelen van implantaten en wanneer u hiervoor in aanmerking komt.

Implantaten

Tandarts voor kinderen

Het kan voorkomen dat kinderen angst voor de tandarts hebben. Dit is natuurlijk erg vervelend, want de tandarts hoeft helemaal niet vervelend te zijn om naar toe te gaan. Samen met uw kinderen gaan wij ervoor zorgen dat de tandarts vertrouwd zal aanvoelen.

Tandarts voor kinderen

Orthodontie

Ook voor orthodontie bent u bij Tandartspraktijk Leerdam aan het juiste adres. Heeft u een beugel nodig? Wij kunnen uw beugel plaatsen. Ook is het mogelijk om voor een zogeheten onzichtbare beugel te gaan. Meer weten?

Orthodontie

Spoed

Is er sprake van een spoedgeval en heeft u zo snel mogelijk een tandarts nodig? Bij Tandartspraktijk Leerdam kunt u snel terecht. U doet er goed aan om telefonisch contact op te nemen, zodat wij u direct van dienst kunnen zijn en een afspraak voor u kunnen inplannen.

Spoed

> Route

> Inschrijven